ESCAPE ROOMS: ΜΟΔΑ Ή ΕΝΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Από την δημιουργία του πρώτου escape room στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια.  Έτσι, τα δωμάτια απόδρασης έχουν μπει για τα καλά στο τρόπο διασκέδασης μικρών και μεγάλων. Ακόμα πολλές εταιρείες διοργανώνουν τα εταιρικά τους event σε αυτούς τους χώρους. Από ότι φαίνεται λοιπόν, τα escape rooms δεν είναι απλά μία μόδα αλλά ήρθαν για να μείνουν. 

Όπως οι ταινίες που βγαίνουν η μία πίσω από την άλλη έτσι και τα escape rooms. Ποικίλουν σε θεματολογία, δυσκολία, ποιότητα σκηνικών, διαδραστηκότητα, διάρκεια και πάνω από όλα ποιότητα, συνδιαστικότητα γρίφων καλύπτοντας τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού παίκτη.
Ο κοινός στόχος των παικτών, που είναι η απόδραση σε συγκεκριμένο όμως χρόνο, κάνει αυτό το παιχνίδι τόσο δελεαστικό. Η ομάδα πρέπει να ψάξει για στοιχεία, να συνεργαστεί, να επικοινωνήσει για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή όμως ο χρόνος είναι συγκεκριμένος όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και εκεί είναι που η αδρεναλίνη ανεβαίνει και το παιχνίδι γίνεται πλέον εθιστικό αφού αναγκαστικά το μυαλό αφήνει πίσω την πραγματικότητα και συγκεντρώνεται στο ρόλο και στο χώρο που βρίσκεται. Μία ώρα (συνήθως) σε ένα χώρο που σε μεταφέρει σε μία άλλη πραγματικότητα και αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είσαι εσύ με την παρέα σου αφού όλα εξαρτώνται καθαρά από εσάς. Η τύχη είναι στα χέρια σου και μόνο. Κάθε φορά και μία ξεχωριστή εμπειρία αφού σκηνικά και γρίφοι διαφέρουν. Οπότε όπως και οι ταινίες πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να ζήσεις, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για μονοτονία. Πειρατικές σπηλιές, Εργαστήρια Πειραματόζωων, Διαστημόπλοια, Χρονομηχανές, Ορφανοτροφεία, Μυστήριες Επαύλεις και πολλά άλλα σε περιμένουν!

Τικ Τακ. Ο χρόνος ήδη τρέχει! Μένει να τρέξεις και εσύ να διαλέξεις το Δωμάτιο Απόδρασης που σου ταιριάζει για να ζήσεις μία ξεχωριστή εμπειρία.

1 Comment

  • Philip James
    Posted November 21, 2017 at 1:54 pm

    Enim rutrum sed posuere mattis aut sapien, tortor maecenas pretium eros parturient, nec nunc morbi est phasellus ac, iaculis congue, ut venenatis varius erat. Laoreet odio.

Leave a comment